Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
28. 8. 2023

Ameriška deathcore zasedba Immortal Disfigurement je nastala leta 2022. V njej delujejo CJ McCreery na vokalih (ex-Lorna Shore, ex-Signs Of The Swarms), Josh Freeman na kitari (ex-A Wake In Providence), Shane Slade na basu (ex-Fit For An Autopsy, ex-Molotov Solution), Harry Tadayon na kitari in Leo McClain na bobnih (ex-Worm Shepherd).

Zasedba je minuli konec tedna objavila single King, katerega video si lahko ogledate spodaj.

19. 4. 2023

Better Lovers je nova zasedba, ki jo sestavljajo člani zasedb The Dilinger Escape Plan, Every Time I Die in Fit For An Autopsy. Projekt je že predstavil svoj prvi single, ki nosi naslov 30 under 13.

Avtorica: Tina Urek
28. 3. 2023

Avstralski deathcorovci Thy Art is Murder so objavili vizualizer za komad Until There Is No Longer, ki so bo nahajal na split ploščku The Aggression Sessions, kjer si band deli prostor še s Malevolence in Fit for an Autopsy. Split izide 4. aprila pri Nuclear Blast Records.

23. 12. 2022

Kaj bi nastalo, če bi združili vokaliste zasedb Traitors, Lorna Shore, Attila, Fit For An Autopsy, Left To Suffer in Infant Annihilator? Projekt The Big Six. Sestal in predstavil se je kar na družbenih omrežjih, kjer so že najavili zaenkrat še neimenovan EP.

Avtorica: Tina Urek
4. 10. 2022

Po včerajšnji objavi osveženega seznama nastopajočih na norveškem festivalu Inferno objavljamo še osvežen seznam nastopajočih na domačem festivalu MetalDays. Ta zgleda trenutno tako: Heaven Shall Burn, Paradise Lost, At The Gates , Kataklysm, Equilibrium, TesseracT, Abbath, Sólstafir, Marduk, Fit For An Autopsy, Bleed From Within, Archspire, Thundermother, Nervosa, Cobra The Impaler, Diablo Swing Orchestra, Noctem, Endseeker, Hippotraktor in Here Comes The Kraken.

Kot prvi headlinerji festivala so bili izbrani že avgusta napovedani Heaven Shall Burn, ki imajo za januar in februar napovedano evropsko turnejo.

2. 9. 2022

Organizatorji festivala Metaldays so včeraj razkrili nove potrditve za naslednjo izvedbo, t. i. RESTART edicijo: Kataklysm, Abbath, Sólstafir, Marduk, Fit For An Autopsy in Nervosa.

Vstopnice so že v prodaji. Poleg prvih najav so objavili še videokolaž z letošnjega festivala.

14. 1. 2022

Fit For An Autopsy so objavili animirani videospot za komad Two Towers, ki se nahaja na danes izdanem albumu z naslovom Oh, What the Future Holds.

27. 9. 2021

Deathcore zasedba Fit For An Autopsy je razkrila single Far From Heaven, s katerim napoveduje album Oh, What the Future Holds, ki bo izšel 14. januarja 2022 preko založbe Nuclear Blast Records.

24. 8. 2021

10. septembra bo pri Century Media izšel 11. studijski album death metalcev Aborted. Zasedba je pretekli petek objavila naslovni single, pri katerem pa je kruljenje posodil tudi Joe Badolato (Fit For An Autopsy).

Avtorica: Tina Urek
18. 11. 2020

Heaven Shall Burn bodo prihodnje leto obeleželi 25. obletnico delovanja. Ta bo še bolj posebna z načrtovano turnejo, na kateri se jim bodo pridružili Trivium, Tesseract in Fit For An Autopsy. Nam najbližje se bodo ustavili 15. decembra na Dunaju (Gasometer).

Avtorica: Tina Urek
3. 4. 2020

End so posneli videospot za skladbo Pariah s prihajajočega albuma Splinters From An Ever-Changing Face, ki bo izšel 5. junija pri založbi Closed Casket Activities.

Skupino po novem sestavljajo vokalist Brendan Murphy (Counterparts), kitarista Will Putney (Fit For An Autopsy) in Gregory Thomas (ex-Shai Hulud, Misery Signals), basist Jay Pepito (Reign Supreme) ter bobnar Billy Rymer (ex-The Dillinger Escape Plan, Thoughtcrimes), ki je zamenjal Andrewa McEnaneyja (Trade Wind, ex-Structures).

28. 1. 2020

Fit For An Autopsy so objavili videospot za komad Warfare, ki se nahaja na aktualnem albumu The Sea Of Tragic Beasts.

Avtorica: Tina Urek
9. 7. 2019

Vodilna avstralska deathcore zasedba Thy Art Is Murder je posnela videospot za novi single Make America Hate Again s petega studijskega albuma z naslovom Human Target, ki bo izšel 26. julija pri založbi Nuclear Blast. Na albumu se prvič predstavi novi bobnar Jesse Beahler (ex-Black Crown Initiate, ex-Jungle Rot), ki se je skupini pridružil v začetku letošnjega leta. Za produkcijo je bil ponovno zadolžen Will Putney (Aversions Crown, For Today, The Acacia Strain, Fit For An Autopsy).

Human Target ponuja sledeče skladbe:
Human Target
New Gods
Death Squad Anthem
Make America Hate Again
Eternal Suffering
Welcome Oblivion
Atonement
Voyeurs Into Death
Eye For An Eye
Chemical Christ

10. 5. 2018

Zasedba Fit For An Autopsy je podpisala pogodbo z založbo Nuclear Blast Enternainment. Njihov peti studijski album naj bi tako izšel v začetku prihodnjega leta. 

 

 

Avtorica: Tina Urek
15. 2. 2018

Within Destruction so posneli videospot za skladbo Human Defect s prihajajočega albuma Deathwish, ki bo izšel 30. marca. Prednaročite ga lahko pri bandu.

Pri skladbi Human Defect je sodeloval Dickie Allen (Infant Annihilator). Miks in mastering albuma je opravil William Putney (Fit For An Autopsy), naslovnico pa je izdelal Par Olofsson.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška